MENU

Våra hästar

Vi skulle vilja presentera dig för att... Chento, Stech, Peewee, Jaymila, Luna, Moyra, Holly, Docs & Docsy, Pierro, Polly, Bodi, Charro, Gringo

Chento

Chento är Marcias första häst och är en crossbreed NRPS, New Forest/Pinto. Marcia har haft honom sedan han var 2,5 år gammal och har kört in honom själv. Därefter gjorde hon en massa hopptävlingar, militär- och westernlektioner men också ridit mycket på fritiden, allt från turer på stranden till flerdagsutflykter på de Veluwe. De känner varandra väldigt bra och Chento är verkligen Marcia’s kompis.

Han har röd päls, är 1,50 cm hög och har en känslig karaktär; han måste lära känna dig men efter att han har gjort det gör han allt för dig! Chento är ledaren i flocken.

Stech

Stech är Dimitrys första häst och är en svartvit tinker. Hon är 1,52 cm hög, har en fantastisk snäll karaktär och är kan användas till många olika saker! Det var inte bara Dimitry som red på Stech, utan hon fick också dra mycket vagn. Hon tar små barn och de mest rädda vuxna (ibland med trauma) i skogen och visar att ridning är superkul! Stech är väldigt säker och vi använder henne för att upptäcka nya vägar i skogen, hon används därför mycket för att dra vår prårievagn eller släde, men också människor på skidor eller snowboard!

Peewee

Peewee är en Overo Red Dun Paint-horse och kom till vår gård som tredje häst. Han rids av Marcia och används som en ledhäst. Peewee är verkligen en människo-häst och kommer snabbt springandes för att få en kram. Han är villig att arbeta och ivriga att lära sig; han älskar också långa utomhusturer!

Jaymila

Jaymila är den fjärde som kommer och kommer också från Nederländerna, uppfödd på Marcias gamla stall. Hon är 75% Fjord och 25% Tinker; 1,42 cm hög och har en gulblack päls. Jaymila tar både små och stora människor på en utflykt. Hon är inte så stor själv, men väldigt stark; en fin och kompakt ponny. Hon är gillar också att kramas!

Luna

Luna (en av våra gypsyhästar) flyttade in till oss oktober 2015 tillsammans med Moyra. Hon är en vacker trefärgad tinkersto, är 1,60 cm hög och hon är robust byggd. Hon är supersöt och kommer alltid för att få en kram när vi är i närheten. Hon tycker om att åka på en utflykt både med sadel och vagn och hon är väldigt villig att arbeta. Hon tycker också om att dra släden eller att galoppera med en person bakom henne på skidor eller snowboard.

Luna fick augusti 2016 ett vackert hingstföl med 2 blåa ögon, vid namn;

Moyra

Moyra (också en av våra gypsyhästar) flyttade hem till oss tillsammans med Luna under 2015. Hon är en lyxig svartvit tinkersto på 1,60 cm meter och är robust men elegant byggd. Moyra är avslappnad, mild i karaktär och vill också jobba hårt. Hon kör både med sadel och framför vagn.

Moyra fick, juli 2016, en vacker svartpälsad tinkerföl vid namn Charro.

Holly

Holly flyttade till oss i mars 2016. En vacker, robust Ardennersto. Holly drar gärna vagn, prärievagn och släde och drar också jordbruksutrustning. Till exempel gör vi hö med henne på ett gammaldags sätt, genom att dra en gammal gräsklippare från 1950-talet. Hon hjälper oss också att dra träd när vi har sågat ner dem i skogen, som sedan blir ved till oss.

Holly har körts in med sadel vintern 2016/2017 och är nu också med på våra flerdagsresor och kortare resor! Hon är verkligen en stor nallebjörn som alltid kommer förbi för att hälsa när man är i närheten.

Docs & Docsy

Docs och Docsy kom till oss maj 2016. Båda har varit inblandade i västerländsk sport i Nederländerna, både när det gäller reinig och cutting. Nu njuter de av avkopplade skogsturer med oss. De har också hand om många barnlektioner, så både nybörjare (stora som små) och erfarna ryttare kan lära sig av dem.

Pierro

Pierro är vår minihingst och Marcia har haft honom sedan han var ett föl. Pierre är en shetlandsponny och är pintaloosa i färg. Han är bara 0,95 cm hög. Han står också ibland i flocken mellan de andra hästarna och tror att han är den största i gänget! Hans lekkompis är Chento, det är väldigt roligt att se dessa två leka med varandra! Pierro är en riktig charmör och får ibland besök av en ministo för parning.

Pierro är också erfaren och används ofta på sommaren för de små barnen, han är en bra vän och är mycket försiktig med dem!

Polly

Polly är en ministo.Hon är palomino i färg och är ca 83 cm hög. Hon har haft ett föl med Pierro tidigare och i 2016 fick hon ett till vackert gulblack föl vid namn Bodi.

Bodi

Är Pierro och Pollys föl och föddes i juni 2016. Hon är en riktig liten bandit och farmens maskot! Hon kommer också stanna kvar på farmen och står på den nya gården i Sälje.

Charro

Charro fortsätter också att bo på gården, där han långsamt men säkert kommer att vidareutbildas. Marcia och Dimitry kommer att rida på honom och låta honom dra vagnen och då kanske han också är lämplig som avlingshingst i framtiden; med tanke på hans vackra konstruktion och hans supersöta karaktär!

Gringo

Gringo fortsätter att bo på gården, där han långsamt men säkert fortsätter att utbildas. Marcia och Dimitry kommer att rida på honom och låta honom dra vagnen och då kanske han också är lämplig som avlingshingst i framtiden; med tanke på hans vackra konstruktion och hans supersöta karaktär!

Our Little Farm
Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: Orangeline Uitgeest ® - The Netherlands. ©, Our Little Farm