MENU

Välkommen till webbplatsen ”Our Little Farm"!

Tillsammans med sina hästar och andra djur bor Marcia och Dimitry strax utanför den mysiga byn

Ekshärad, i den vackra landskapet Värmland, i centrala Sverige

 - Paardrijden in Zweden

Introduktion

Marcia rider häst sedan hon var 4 år gammal. Hon hade i Nederländerna ”The Little ranch" mellan 2002-2011 där hon organiserade olika aktiviteter med hästar och andra djur, ridlektioner, utflykter i en prärievagn för barn och har kört in flera unga hästar. Dessutom har hon varit veterinärassistent sedan 2005 och arbetar även i Sverige som assistent på en djurklinik.

Dimitry har ridit häst sedan han var 9 år gammal och har sedan 2000 haft 2 hästar i Nederländerna med vilka han red mycket ute samt framför vagn. Sedan 2008 bor han i Sverige, där han har byggt ett företag inom hästturism. 2013 började han bygga Our Little Farm och har nu bott i Sverige i 9 år och upplevt turism under alla dessa år. Förutom gården har han också ett heltidsjobb som kranförare. I Nederländerna har han gått en kurs för att bli hovslagare och tar hand om alla hovar på våra hästar här på farmen.

Syfte

Dimitry och Marcias mål är att visa människor den naturen som finns i Värmland, att få gästerna att komma närmare naturen och att berätta mycket om det vad den har att erbjuda. Hästarna är en stor del av detta och de visar hur hästarna beter sig i sina naturliga levnadsmiljö. "Vad du ger, får du tillbaka” är en av de uttrycken som Dimitry håller sig till, även uttryck som "naturlig interaktion" "flocksammanställning" "ärlig och konsekvent" "timing" "pålitlighet" "ledarskap" och "hästspråk" kommer du få höra på farmen.

 - Paardrijden in Zweden

Hästar

Livsstil och hur man umgås med hästar är väldigt viktigt för Marcia och Dimitry. "Detta skapar trots allt hur dina hästar i slutändan är". De försöker ge hästarna så mycket som möjligt på ett naturligt sätt:

Utrymme: Oftast står de i en flock i en hage och de kan själv välja om de vill hitta skydd i ett skjul eller om de vill gå på öppna betesmarker så att de har tid att leka tillsammans, äta, hitta rangordningen i flocken, eller relaxa.

Hantering och den naturliga ridstilen: "Hästarnas uppväxt är den viktigaste”. Sättet som hästarna behandlas på är naturligt, ledarskap och förtroende är därför viktiga. "Hästarna måste veta vad de kan förvänta av oss, vi ger dem förtroende och det får vi också tillbaka". Eftersom hästarna hanteras på detta sätt och eftersom hästarna är utbildade på det här lätta men tydliga sätt kan det ridas på ett mer öppet och snällare sätt. De flesta hästar har ingen hästbit och vi rider utan järn i munnen som gör att du kan rida hästen på en mycket lättare sätt; lätta tyglar, så att du kan njuta av den avslappnade miljön under utomhusturen! Hästarna behöver också utrymme runt huvud/ hals för att kunna klättra i den robusta naturen. Marcia & Dimitry berätta gärna mer om hur man hanterar hästarna, "vi vill ge dela informationen till så många som möjligt i hopp om att många ryttare och hästar kan njuta av denna ridstilen”.

 - Paardrijden in Zweden

Foder

Maten är baserad på hästens naturliga behov, socker utesluts nästan helt och kraftfoder ges endast efter behov. Farmen består av flera hektar mark med olika typer av gräs som används för att göra hö på sommaren. "Vi gillar att så vårt eget land och gillar att göra hö för våra hästar själva så att vi vet att vi ger hö av hög kvalitét"

Farmens plats

Farmen ligger precis utanför byn Ekshärad i Värmland. Mitt mellan de stora skogarna och vid den mäktiga Klarälven, som slingrar sig ner i dalen mot Karlstad, ca 100 km söderut.

Här fokuserar de främst på aktiviteter med hästarna, i den omgivande, fantastiska naturen. Från korta till längre utflykter, dagsturer, prärievagnsturer på sommaren och slädturer på vintern, och det finns små ponnyer för de mindre barnen! Dessutom finns det även en vacker stuga att hyra 100 meter från älven!

Strax bakom gården hittar du den TioMilaSkogen, eller "10 Miles Forest"; ett stort område med kullar och dalar, täta barrträd och björkskogar, floder och små bäckar och runt varje hörn en ny sjö!

I dessa skogar är ett möte med en älg, ett rådjur eller en hjort fakta snarare än undantag och till och med ett ”close encounter" med vargen eller björnen ska inte uteslutas. Kort sagt, perfekt natur för en riktig ”vildmark"-känsla och ett riktigt äventyr med våra hästar, prärievagn eller på vintern en åktur med vår släde!

Farmen består av vårt gammaldags, ljusgula hus omgivet av ett stort område med stall, ängar och andra uthus, på baksidan de första stora tallarna tillhörande skogen bakom.

Våra hästar lever på ett naturligt sätt. Hästarna går i en flock och de kan, om de finner det nödvändigt, ta skydd i öppen lada. På sommar och vinter står de så mycket som möjligt på ängarna med varandra så att de har tillräcklig kontakt och kan röra sig så fritt som möjligt. Det är otroligt roligt att se hur de interagerar och lekar med varandra och hur de sakta men säkert hittar sin rangordning i gruppen!

Förutom våra hästar finns det många andra djur på farmen, såsom mini ponnyer, katter, höns och blågula Aror. Vi har också hundar, som inte bara ger en trygghetskänsla, men också höjer mysfaktorn på farmen och ger mycket kärlek. De följer oftast med på våra utflykter eller de längre vandringarna.

Under hela året organiserar vi, från gården, utflykter (från korta till långa utflykter), hästdragna vagn- eller slädturer till flera dagars vandringar genom det vackra landskapet i Värmland. Genom skogar, längs öppna slätter, sjöar och bäckar och över böljande berg. På våren och sommaren leder vi dig genom doftande tallskogar, längs färgglada Lupinfält till idylliska sjöar där vi kyler ner oss tillsammans med hästarna. På hösten överraskar vi er med de gul-orangea björkskogarna och på vintern tar vi dig igenom ditt egna winter wonderland!

Ta en titt på vår aktivitets-sida och fyll i en ansökningsblankett, vi kan såklart berätta mer via mail, telefon eller ett besök på vår gård!

Det är också möjligt att stanna en eller flera nätter på farmen, perfekt för människor som vill resa runt men ändå vilja stanna upp och uppleva de roliga aktiviteterna med oss. Ta en titt bland våra länkar om du vill veta vad våra kollegor organiserar!

Kort sagt, en riktig gård där alla är välkomna för ett snack eller naturligtvis för en av våra aktiviteter!

Du är hjärtligt inbjuden!

För våra senaste nyheter kan du titta på vår facebook-sida, du kan också följa oss på Instagram.

Marcia & Dimitry

 - Paardrijden in Zweden
Our Little Farm
Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: Orangeline Uitgeest ® - The Netherlands. ©, Our Little Farm